Startpagina
Algemene informatie
Wat is DERIA
Hoe werkt het DERIA verwarmings systeem
Toepasbaarheid
Waar kun je het toepassen
Montage
Hoe wordt het gemonteerd
Vragen
Veel gestelde vragen (FAQ)
Referenties & Foto's
Referenties & Foto's van DERIA
Afdrukken
Afdrukken Downloaden
Interessante Links
Interessante websites
DERIA Nederland
Het bedrijf DERIA Nederland
Contact
Contact informatie DERIA Nederland
Overzicht
Zoeken in de site

duurzaam | innovatief | voordelen | mogelijkheden | traditionele vloerverwarming


Wat is DERIA

voordelen

De voordelen van het DERIA-verwarmingssysteem:

1. DERIA-verwarming zorgt voor een behaaglijke en constante ruimtetemperatuur. Deze behaaglijkheid ontstaat doordat het (vloer)oppervlak gelijkmatig verwarmd wordt door verwarmingslamellen.

2. DERIA-verwarming draagt bij aan een gezond woonklimaat. Dit doordat bij stralingswarmte minimale luchtverplaatsing ontstaat. Hierdoor is er minder verplaatsing van huisstof en andere allergenen.

3. DERIA-verwarming draagt bij aan een besparing op de stookkosten. De thermostaat kan zeker 2 tot 3 graden lager gezet worden met behoud van een behaaglijke warmte. Dit bespaart ca. 6% op het energieverbruik per °Celsius. Een besparing van 15% en meer is dus realistisch.

4. DERIA-verwarming is in het gebruik ook energiebesparend. Door de korte opwarmtijd hoeft in de meeste gevallen een vloer (of wand/plafond) niet op een constante temperatuur (nachtverlaging) gehouden te worden.

5. DERIA-verwarming kan onder houten vloeren gemonteerd worden, tussen de vloerbalken. Bij bestaande houten vloeren wordt de vloer dus niet verhoogd om de verwarming aan te kunnen brengen. Dus geen deuren die ingekort moeten worden en geen niveauverschillen met naastgelegen ruimten.

6. DERIA-verwarming kan onder verende houten vloeren gemonteerd worden, zoals deze gebruikt worden bij zaalsporten.

7. DERIA-verwarming in cementgebonden vloeren (met afdekkappen over de verwarmingslamellen en –buizen, om vrij uitzetten en krimpen mogelijk te maken) zorgt het voor een kortere opwarmtijd van de vloer, omdat de onderliggende betonvloer niet opgewarmd hoeft te worden. Tussen de betonvloer en de cementgebonden afwerkvloer komt isolatiemateriaal.
Er is dus veel minder energieverlies en daarnaast heeft men het voordeel van een snelle opwarm- en afkoeltijd.

8. DERIA-verwarming is probleemloos te combineren met al aanwezige radiatoren of andere verwarmingsbronnen, zonder dat er extra regelunits (temperatuurregeling met circulatiepomp) nodig zijn. Hierdoor bespaart u de ruimte voor en de prijs van een regelunit. Nog belangrijker: nooit een storing, nooit onderhoud en geen elektriciteitsverbruik door een circulatiepomp!

9. DERIA-verwarming kan gerealiseerd worden met allerlei verwarmingsbuizen; koper, staal dik- of dunwandig, gegalvaniseerd staal, RVS, etc.
Voor de diameters 18, 20 of 22 mm. en DN15 / ˝” zijn lamellen leverbaar.

10. DERIA-verwarming werkt met water aanvoertemperaturen van 35° tot 90°Celsius (en hoger). Voor de hand ligt het aansluiten op een CV-installatie, maar ook het gebruiken van koelwater (van bijvoorbeeld scheepsmotoren) is mogelijk.

11. DERIA-verwarming is onderhoudsvrij, heeft een oneindige levensduur en kan hergebruikt of gerecycled worden.

12. DERIA-verwarming is eenvoudig te installeren. De montage kan uitgevoerd worden door een verwarmingsinstallateur, maar een doe-het-zelver kan het ook.

Het DERIA-systeem is: Innovatief, Duurzaam, Energiebesparend en Onderhoudsvrij.

Copyright DERIA 2007 - webdesign: DeFilmMaker.nl